tip TIG P

Toplovodni kotao “TIG-P” namenjen je za centralno grejanje individualnih  zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata za radni režim 90/70°C i pritisak do 2,5 bara.

Toplovodni kotao “TIG-P” je proizvod razvijen na osnovu višegodišnjeg iskustva u konstruisanju i proizvodnji kotlova za centralno grejanje kapaciteta od 18-80kW.

Ložište kotla je konstrukcijom prilagođeno loženju čvrstog goriva: drvo, briket i ugalj granulacije vece od 30mm kao i ostalih gorivih ostataka.

Zamenom vrata za loženje kotao se može preurediti za pogon na lož ulje odnosno plin. Kapacitet kotla je 18, 24, 30, 35, 40, 50, 60 I 80kW kod loženja čvrstim gorivom. Vrata i ložište kotla su dimenzijama prilagođeni za ubacivanje velikih komada komadnog ogreva, ili velikih količina ogreva u rasutom stanju. Potpala kotla je brza i lako se izvodi korišćenjem namenske klapne, dok se ista klapna koristi kasnije u punoj eksploataciji (o čemu će biti reči).

ČIšćenje i održavanje kotla je maksimalno pojednostavljeno i obavlja se kroz gornja i donja vrata kotla, brzo i efikasno.

Kotao je izrađen od čeličnog lima garantovanog hemijskog sastava i zavarene je izvedbe.

Omotač kotla izrađen je od lima, estetski oblikovan i termički izolovan tervolom, radi sprečavanja gubitaka toplote.

Na zahtev kupca, moguća je ugradnja električnih grejača sa komandnom tablom.

TIG P

tig-p_prospekt.pdf

TIG P
TIG P
TIG P